Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ART VITRINA απο τον Γιώργο Τσεριωνη


Βιτρίνα (η) 1. η προθήκη, χώρος καταστήματος με τζάμι ή κρύσταλλο, όπου εκτίθεται δειγματοληπτικά το εμπόρευμα 2. (ειδικοτ.) οικιακό έπιπλο με κρύσταλλο στη μπροστινή πλευρά, όπου εκτίθενται ποτήρια, ασημικά ή αξιόλογα διακοσμητικά αντικείμενα 3. (γενικοτ.) κάθε προθήκη που έχει προστατευτικό τζάμι: ~ μουσείου ΣΥΝ. Σκευοθήκη 4. (μτφ) καθετί που εντυπωσιάζει, που προβάλει προς τα έξω ως το καλύτερο στοιχείο ενός χώρου, αυτό που αντιπροσωπεύει, που αντανακλά το περιεχόμενο ( όπως η προθήκη καταστήματος προβάλλει ότι καλύτερο διαθέτει ): η εθνική ομάδα είναι η ~ του ποδοσφαίρου μας· ΦΡ έργο βιτρίνας (το) δημόσιο έργο που γίνεται για εντυπωσιασμό και ψηφοθηρία, χωρίς να υπάρχει άμεση ανάγκη (λ.χ. σιντριβάνια, αισθητικές παρεμβάσεις κ.λ.π., κατ αντιδιαστολή προς τα έργα υποδομής). [ ΕΤΥΜ μεταφορά στα ελλην. Του γαλλ. vitrine< vitre «τζάμι» < λατ. vitrum «γυαλί»].
ART VITRINA
Από τον Δεκέμβριο του 2008,αρχίζει στον εκθεσιακό χώρο art vitrina του bar Alba στην Αγία Παρασκευή,ένας κύκλος πρωτοποριακών εικαστικών εκθέσεων.Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες,αντιμετωπίζουν το χώρο ως μία εικαστική βιτρίνα,δημιουργώντας πρωτότυπα σύγχρονα καλλιτεχνικά έργα.Με αφορμή το θετικό αλλά και αρνητικό ορισμό της "βιτρίνας", ο κάθε καλλιτέχνης επιχειρεί να αποδώσει μέσα από προσωπικούς συμβολισμούς και θέσεις,επίκαιρους αντικατοπτρισμούς και οπτικές,δημιουργώντας ένα διάλογο με τους καθημερινούς επισκέπτες του χώρου.Ο κύκλος των εκθέσεων ξεκινά με την εγκατάσταση between του καλλιτέχνη Γιώργου Τσεριώνη.
Κάπου ανάμεσα στή φύση και τον πολιτισμό, την πραγματικότητα και τη φαντασία,ο ΓιώργοςΤσεριώνης καταγράφει ιστορίες και θέματα της επικαιρότητας, όπως φαίνεται μέσα από τις προκαταλήψεις και τις στρεβλώσεις του χρόνου.
"Το έργο ξεκινά με μια πίστη στην αποτυχία της αφήγησης, την επανάληψη της Ιστορίας, το αναπόφευκτο της dystopia. Παράλληλα ενδιαφέρεται στην παράλογη έννοια των συστημάτων που δημιουργούνται από τη σχέση μεταξύ της υπερβολής και της κατάρρευσης. Αισθητικά, επεισόδια, ο ανήσυχος γάμος του μοντερνισμού και του ρομαντισμού ,ακροβατούν ανάμεσα στο όραμα που γίνεται ψευδαίσθηση, και τον τύραννο που μετατρέπεται σε βάνδαλο ».
Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008,ώρα 21.30
Διάρκεια έκθεσης : 3 Δεκεμβρίου 2008 έως 3 Ιανουαρίου 2009
Αίθουσα τέχνης art vitrina- in Alba,Ασημακοπούλου 3,πλατεία Αγ.Ιωάννου-Αγία Παρασκευή,τηλ.210 6006171
Ώρες λειτουργείας: Δευτέρα εώς Κυριακή 10.00 - 24.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: